fredag 11 oktober 2013

4 Islands

Idag var vi på utflykt!! Spännande! Vi blev upphämtade och åkte typ 8 personer bak på ett flak i 90km/h på relativt små vägar till båten! Ett äventyr i sig!

Första stoppet var vid en liten obebodd ö där vi fick hoppa i och snorkla, vi såg massvis av fina fiskar i alla möjliga färger - som snorkling ska vara helt enkelt! 
Sen stannade vi här där vi inte alls ont anandes fick hoppa i varsin flytväst med instruktionerna "ni ska simma 100m, stanna vid snöret!" Där snöret slutade kan man inte riktigt se på bilden men ja, in till klippväggen! Intill oss fanns en rätt så liten öppning, lågt i tak och runt oss ganska stora vågor - perfekt kombination! Vi skulle alltså simma in i den ganska så lilla öppningen, höll man till höger fanns det högre till tak och vårt lilla sällskap på ganska 20 turister i förstora flytvästar försökte så gott det gick följa efter guiden som simmade först! Vågorna var inte så farliga så, dock orsakade de en del strömmar och när man simmat framåt några simtag kunde man snabbt dras tillbaka samma sträcka igen, alternativt tvärtom vilket var lite trevligare! I detta ändå ganska humoristiska kaos tog vi oss längre in i grottan, nu med högt i tak men stundvis kolsvart då guidens pannlampa försvann utom synhåll - adrenalinkick alltsammans men en gemensam lycka utbröt när vi såg ljuset i tunneln och utgången. Att man fick high-fivea hurrande asiater påväg åt andra hållet förstärkte segerkänslan lite. På grund av den inte helt enkla inresan så hade vi inte med någon form av kamera för att fånga vad vi fick se på andra sidan. När man väl kom upp i "the emerald cave" som stället hette kom man upp i en liten oas av vatten, strand och otrolig växtlighet inringat av öns väggar! Enda vägen in var genom grottan, enligt skyltar brukade pirater gömma sina skatter där inne - helt sant vet vi ju inte riktigt om det va, men cool tanke! 
Google får stå för bilderna i detta fallet pga ovanstående anledningar 
Det här är rameez, en doktor från Pakistan. Han var ca 150, kunde inte simma och hade aldrig snorklat förut.
Sen hade glömt kameran så ville att vi skulle ta kort på allt han gjorde
Testa snorkling, fast aldrig lämna båtens tamp
Kompisar 
Mycket fiskar!
andra stället vi lade till och snorklade vid, men trötta efter grott-äventyret så tog vi bara ett avslappnade dopp. ;)

Sen gick vi i land och hade det otroligt jobbigt, åt lunch och badade i perfekt tempererat vatten 
Upprepar, hade det ytterst jobbigt!
Sedan väntade en timmas båtfärd tillbaka å så var den dagen till ända, eller ja, nästan iaf! Allt detta för 150 svenska riksdaler! Inklusive lunch+frukt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar