torsdag 21 november 2013

GILI <3


Vi skulle endast spendera 4 dagar på gili men det blev 6 dagar tillslut för vi kunde bara inte åka därifrån!

Utanför bali ligger den stora ön Lombok, strax utanför Lombok ligger tre små öar som är gili-öarna! På den största ön, Gili Trawangan, är det vi har varit! Det är förbjudet med motorfordon på alla tre öar och lokalbefolkningen cyklar eller åker häst och vagn, vägarna är jordiga och charmiga och det är mycket litet, även den största ön! 
Öarna sedda från ovan! Som man kan se sträcker sig stranden en bit ut i vattnet men endast 20-50 meter ut blir det väldigt mycket djupare, vid denna kant som bildas samlas massvis av fiskar och även sköldpaddor som vi tyvärr inte fick syn på några! Vattnet är kristallklart och magiskt att bada i! 
Vid stranden ligger även flertalet strandbarer med sackosäckar och solsängar där man kan avnjuta mat när det närmar sig lunch eller titta på solnedgången med en bintang i handen innan man lämnar stranden. 
Gilis lokalbefolkning festar gärna med
Turisterna och varje dag har en speciell restaurang/bar festen och då tar sig alla dit, sen har baren sama-sama livemusik och förfest varje kväll med! På grund av hur liten ön är får man verkligen den här festivalkänslan man får på en festival, långsamt börjar man känna folk överallt som man hälsar på och stöter på och växlar några ord med! Sjukt mysigt! 
Vi bodde på ett ställe med endast 2 bungalows där vi var de enda gästerna, där jobbade jättegulliga Eddie och Ed, den andra refererar vi i brist av minne till som Ed, två grabbar i kanske 25 årsåldern. Varje morgon lagade de frukost till oss och lyssnade på Taylor Swift. Vi hade ingen ac eller wifi men ett stort rymligt rum och en utomhus dusch med bara kallvatten! Vi hade även en stor ödla som varje natt kom och hängde på väggen i badrummet för att se till så allt gick bra, honom döpte vi till Ragnar! 
Världens finaste och härligaste ö 








1 kommentar:

  1. Låter helt magiskt! Hoppas du använt din kamera Mickan:-)

    SvaraRadera